Jewellery Matters werd samengesteld en geschreven door kunsthistorica en sieraadverzamelaar Marjan Unger en Suzanne van Leeuwen, junior conservator en restaurator bij het Rijksmuseum. Het boek werd vormgegeven door Irma Boom. Jewellery Matters gaat over de beschouwing van het sieraad en is geschreven in samenwerking met het Rijksmuseum in Amsterdam. Marjan en Gerard Unger schonken in 2010 een selectie van 500 twintigste-eeuwse Nederlandse sieraden uit hun collectie aan het Rijksmuseum.
Onder de noemer Verwondering stelde Marjan Unger bovendien een presentatie samen van sieraden die in het boek zijn opgenomen en waaruit haar decennialange fascinatie voor het sieraad spreekt. Deze sieraden worden getoond in relatie tot publicaties van haarzelf en van het Rijksmuseum.
Tijdens SIERAAD is Verwondering te zien in de stand van Ra Books!

Noon Passama 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ontstond naar aanleiding van de sieradenserie die Noon Passama eerder dit jaar in galerie Ra tentoonstelde. De serie, die is gebaseerd op het idee van een numeriek systeem, werd het startpunt van een samenwerking met grafisch ontwerper en art director Amanda Haas, auteur Gabriela Acha, en fotograaf Christian Hagemann.